Kegerátor - domácí čepované pivo

Představte si to: slunečný letní den, grilování s přáteli, a vy máte možnost servírovat čerstvé, ledově vychlazené pivo přímo ze sudu, jako byste byli ve vaší oblíbené hospodě. To vše díky jednomu z nejlepších pivních doplňků - kegerátoru, té moderní lednici na sudy.

Co je to kegerátor?

Kegerátor není jen obyčejná chladnička. Je to specializované zařízení navržené speciálně pro chlazení a výdej točeného piva a jiných sudových nápojů. I když může na první pohled vypadat jako běžná chladnička, je mnohem sofistikovanější a přizpůsobenější pro svůj účel. Kegerátory mají výčepní stojan a otvor pro vstup plynového vedení. To umožňuje připojení lahve s CO2 a redukčního ventilu, které jsou umístěny vně lednice. Jednou z hlavních výhod kegerátorů je jejich schopnost udržovat pivo při přesně nastavené teplotě pro daný pivní styl. Díky tomu je pivo chlazeno přirozeně a není vystaveno šokovému chlazení, což je důležité pro udržení autentické chuti, zejména u nefiltrovaných piv. To znamená, že můžete čepovat pivo bez obav o jeho chuť nebo kvalitu.

Proč byste měli zvážit Kegerátor, lednici na sudy?

  1. Čerstvé pivo z pohodlí domova: Kdo by nechtěl mít doma svou vlastní hospodu? S kegerátorem můžete mít stále připravené čerstvé pivo, bez ohledu na to, zda pořádáte večírek nebo si prostě jen užíváte klidného večera doma.
  1. Široký výběr nápojů: Jedním z největších lákadel kegerátorů je jejich schopnost uchovávat nejen jeden, ale hned několik různých sudů najednou. Naše kegerátory jsou navrženy tak, aby pojaly až 4 kyvety nebo standardní sud o velikosti až 50 litrů.
  1. Ušetříte peníze a čas: Investice do kegerátoru se může zdát jako velká, ale v dlouhodobém horizontu může ušetřit spoustu peněz. Nákup piva ve velkých sudech je obvykle levnější než nákup lahví nebo plechovek. A nejenže ušetříte peníze, ale také čas, protože nemusíte stále chodit do obchodu pro nové zásoby.
  2. Výhody oproti kontaktnímu chlazení: Kegerátor umožňuje uchovávat pivo při přesně nastavené teplotě, což je klíčové pro zachování jeho čerstvosti, chuti a kvality. To je zejména důležité pro nefiltrovaná a nepasterovaná piva z minipivovarů, která vyžadují specifické podmínky skladování. Další výhodou kegerátoru je jeho schopnost být využit i jako klasická lednice. To znamená, že můžete v něm uchovávat nejen pivo, ale i další potraviny a nápoje.

Kegerátor si s trochou zručnosti můžete vyrobit i svépomocí z klasické ledničky. Pokud však preferujete hotový produkt, máme pro vás  průvodce výběrem ideálního kegerátoru, který splní vaše potřeby.

Jak si vybrat ten správný kegerátor?

Při výběru kegerátoru je důležité zvážit několik faktorů:

Kapacita a velikost:

  • Velikost a počet sudů: Existují kegerátory různých velikostí, takže si vyberte ten, který bude odpovídat vašim potřebám. Zvažte, z jakých sudů budete čepovat. Některé kegerátory jsou navrženy pro určité typy sudů, takže si ověřte kompatibilitu.

Funkce a vybavení:

  • Počet a typ výčepních kohoutů: Rozhodněte se, kolik výčepních kohoutů potřebujete. Pokud máte rádi různé druhy piva, doporučujeme model s více kohouty. Více o výčepních kohoutech zde.
  • Digitální vs. manuální termostat: Digitální termostat umístěný vně lednice umožňuje snadnou regulaci teploty, bez nutnosti jejího otevírání.
  • Ventilátor pro dochlazování: Dochlazování výčepního stojanu pomocí ventilátoru pomáhá udržet pivo i ve vedení v ideální teplotě.
  • Přizpůsobení pro umístění CO2 lahve: Pokud chcete umístit lahve CO2 vně kegerátoru, ujistěte se, že kegerátor má přizpůsobení pro snadné a bezpečné umístění lahve.
  • Příslušenství: Ověřte si, co vše je součástí sady a co je potřeba ke zprovoznění kegerátoru (např. odkapní miska, drátěná police, kolečka, držák na CO2 lahev, Co2 lahev, redukční ventil, hadice, rychlospojky, naražeče)

Design:

  • Velikost a rozměry: Zkontrolujte rozměry kegerátoru a ujistěte se, že se vejde do vašeho prostoru. Kegerátory nejsou určeny k vestavbě a aby byla zajištěna dostatečná ventilace, doporučuje se, aby kegerátor měl minimálně 8 cm prostoru kolem každé strany.
  • Vzhled: Vyberte kegerátor, který se hodí k vašemu interiéru.

Kompletní nabídku kegerátorů si můžete prohlédnout zde.

×

Splátková kalkulačka ESSOX