Glossary
Dry Hop
Dry hopping (tzv. suché chmelení) je technika přidávání chmele do piva po hlavním kvašení, obvykle při sekundárním kvašení nebo zrání. Tento proces slouží k intenzivnějšímu zvýraznění aroma a chmelového profilu piva, aniž by se zvýšila hořkost.
g3/4
Závit G3/4" je používán na redukčních ventilech tlakových lahví v České republice.
Hradící ventil
Hradící ventil je regulátor tlaku, který se používá při kvašení piva nebo jiných nápojů. Jeho úkolem je zabránit nadměrnému nárůstu tlaku v kvasné nádobě a automaticky upustit přebytečný tlak, pokud překročí nastavenou hodnotu.
W21,8
Závit W21,8 × 1/14" je standardní připojovací závit používaný u tlakových lahví s plyny, jako je CO₂, kyslík nebo argon, v několika evropských zemích. Tento závit je běžný v zemích jako Německo, Francie, Dánsko, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko,…